What's new

ALAS INI SESUAI UNTUK:

Penjagaan Tilam oleh Ibu2 yg sedang melatih anak2 bebas diapers (Potty Training), anak2 yang ada situasi "Kencing Malam" (Bedwetting), Penjagaan orang2 tua (Nursing Care) dan utk mereka yg sakit.

APA KATA PENGGUNA...

" Saya guna utk mak saya. Dia uzur, pakai diaper. Kadang2 diaper bocor. Aula shield sngt membantu nak pastikan tilam cukup bersih utk mak solat dgn cara duduk atas katil tu"
~Puan Morinah

ALAS TILAM KALIS AIR AULASHIELD

TERDAPAT 3 JENIS ALAS :


JENIS 1 : FITTED - Berbentuk spt cadar biasa , getah keliling, side A merupakan fabric atau jenis kain manakan side B adalah lapisan kalis air. 

JENIS 2 : ZIPPER - Jenis PVC bersarung dan boleh zip. Full waterproof. 

JENIS 3 : OVERLAY - Jenis Quilted seperti mattress protector yang dijual di pasaran. Lapisan kalis air "Waterproof layer" didalam. 

JENIS 4 : PRINTED OVERLAY - Jenis Quilted seperti jenis 3, beza cuma ianya printed.. 

CIRI-CIRI ALAS AULASHIELD:

1. SPECIAL MADE / DI TEMPAH KHAS  

Setiap helai adalah ditempah khas mengikut spesikasi standard antarabangsa untuk jenis fabrik dan ketebalan lapisan kalis air, Tetapi saiz dan ukuran tilam adalah mengikut standard tilam di Malaysia. Terdapat banyak size mengikut jenis dan boleh hubungi kami untuk dapatkan khidmat nasihat.

2. SELESA DAN TIDAK PANAS

Poly Knitted yg sgt digemari ramai sebab lembut + Breathable Waterproof TPU - ianya memang selesa dan tak panas.

3. SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT

Membantu utk ibu2 yang ingin melatih anak2 bebas lampin pakai buang "Potty Training"/ "Toilet Training", Anak2 yang masih basahkan tilam waktu malam "Bedwetting", Penjagaan orang2 tua "Nursing Care" dan pesakit yg terlantar. Sila maklumkan utk kegunaan siapa supaya kami dapat memberi pilihan yang sesuai.

4. BOLEH MASUK MESIN BASUH

Semua Jenis kecuali jenis Zipper. 
Cara basuh: Asingkan dari pakaian lain supaya bahagian kalis air tu tak rosak terkena zip atau butang pakaian yang tajam. Detail mengenai cara pasang dan basuh diterangkan dibawah. 

5. SIZE DAN KETEBALAN

Single :            90 x 190 cm
Super Single : 105 x 190 cm
Queen :          152 x 190 cm
King :             183 x 190 cm
Super King :    203 x 203 cm

Ketinggian tilam untuk setiap jenis.

FITTED : 

Single /Super Single:  25 cm @ 10 inci
Queen / King  :          38 cm @ 15 inci
Superking :                46 cm @ 19 inci

 ZIPPER:
Single /Super Single:  16 cm @ 6 inci
Queen / King  :          31 cm @ 12 inci
.
OVERLAY/UNDERPAD - Getah yang stretchable yang sesuai untuk semua jenis tilam termasuk tilam yang tebal

CARA PASANG DAN BASUH


1. FITTED

Cara Guna: Dua2 side boleh guna.

CARA1- Pasang kain yg berwarna diatas terus jadi cadar. Kalau basah amik basuh dlm mesin basuh. Asingkan dr pakaian lain,basuh dengan selimut atau cadar lain boleh utk elakkan lapisan kalis air calar/rosak/tembus. Ianya ringan dan cepat kering

CARA2 - Pasang alas waterproof yg putih bah luar/atas. Pas tu pasang cadar macam biasa. Kalau basah cadar basuh lah, alastadi boleh bersihkan dengan tuangkan air, ratakan dan lap terus dengan kain. Boleh terus pasang cadar bersih yg baru. Cara ini lebih jimat sebab beli 1 pun dah cukup dan juga lebih tahan lama


2. UNDERPAD/OVERLAY  

Cara guna: Alas terus diatas tilam atau bawah cadar.

Cara basuh: Boleh Masuk Mesin Basuh (Machine Washable). Lapisan kalis air didalam lebih robust. 


3. ZIPPER

Cara gunaSarungkan tilam dan terus zip dan pasang cadar diatas. Tips: Boleh letak comforter nipis utk lebih selesa.

Cara basuh: Lap sahaja - tuang air diatas alas dan lap kering. 

APA KATA PENGGUNA LAIN...

“Sy dah beli 3 AULA SHIELD MATTRESS COVER...susah betul nak cari pelapik tilam yang tak tembus kena katil...saya ada 3 anak yg.masih kecik...saya dah mula nak ajar anak sulung saya mula tido tanpa pampers....sy risau kalau perlu jemur tilam setiap hari... mula-mula beli dulu,mmg takut pelapik yg dibeli x menepati citarasa saya....bila AULA SHIELD pertama sy sampai, mmg sy sgt2 gembira..mmg inilah pelapik tilam yg sy cari...langsung tak tembus....kalau anak terkencing,just cabut, masukkan dalam mesin,dan sidai...tak.payah nak hantar dobi....memang sangat2 puas hati...saya pun terus recomanded pd kwn2....dan sy beli lagi 2 helai....AULA SHIELD MATTRESS COVER memang terbaik...."
~ Pn NorAzura
.
.
"Mmg recommended ... saya dah bli n puas hati... nape la dulu2 x jumpa alas macam ni ... sure tilam masih cantik lg walaupun dan 10 thn pakai ... " 
~Puan Norazuraini bt Ishak